ITHO/Daalderop Ventilatiebox met perilex

206,61

Prijs is excl. BTW

Centrale woonhuis ventilator voor bediening met 3 standen schakelaar (Perilex).

Artikelnummer: 20685 Categorie: Tags: , , , ,

ITHO/Daalderop Ventilatiebox met perilex

Ventialtie systeem voor in uw woning, waarbij de ventilator op een instelbare snelheid draait.

Ventilatiesysteem of ventilator in de badkamer

In een badkamer ontstaat er al snel een grote hoeveelheid vochtige lucht. Wanneer deze lucht niet, of niet voldoende via een natuurlijke weg kan worden afgevoerd, is het noodzakelijk om een badkamer ventilator te monteren. In dit artikel kun je lezen welke soorten ventilatoren er zoal zijn, wat de verschillen zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf.

ITHO/Daalderop Ventilatiebox met perilex

Ventilatiesysteem of ventilator verplicht in uw woning?

Ventilatie in uw woning is verplicht! Hoe dit gemaakt moet worden is niet omschreven maar wel de minimale hoeveelheden in elk vertrek.
De makkelijkste methode om de ventilatie per vertrek te laten voldoen is mechanisch ventileren.
Daarbij is met mechaniche ventilatie ook nog een energie besparing te halen. Met natuurlijke ventilatie is dat voordeel niet te bereiken.
Nog een aandachtpunt is dat ook nog aan isolatienormen voldoen moet worden. Dit houd vaak in dat je woning volledig dichtgemaakt word, hetgeen natuurlijke ventilatie dus onmogelijk maakt.

In de bouwfase is het relatief eenvoudig om de ventilatie voorzieningen aan te leggen, als je dit naderhand moet doen is het vaak erg lastig. Te meer omdat een open raam niet meer geldt als een ventilatievoorziening (dus ook geen draai-kiep-raam).

Perilex is de handelsnaam van een oorspronkelijk goedgekeurd driefasenspanning-stekkersysteem voor het aansluiten van apparaten met een hoog vermogen. Tegenwoordig wordt deze vaak gebruikt voor vermogensapparaten waarbij het vermogen over twee groepen kan worden verdeeld in een zogenoemde kookgroep. Ook andere toepassingen kunnen met behulp van het perilex-systeem worden ingevuld.

Perilex-stekkersysteem voor ventilator

Het Perilex-stekkersysteem – bestaande uit contactstoppen, contactdozen en koppelcontacten (contra-stekkers) – kennen twee uitvoeringen van stroomsterkte. Meest gebruikt is de 16 ampère. Deze heeft een aardeaansluiting (PE). Verder 4 aansluitingen voor de spanningvoering.

Het stekkercontact van de veiligheidsaarde is een platte pen die vooruit is geschoven, wat betekent dat bij het insteken, de aarde eerder contact maakt dan de overige aansluitingen.

In Nederland is Perilex volgens DIN gestandaardiseerd:
DIN-norm 16 A
stekker DIN 49446
wandcontactdoos DIN 49445

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “ITHO/Daalderop Ventilatiebox met perilex” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top