Vaillant VHR24-28 MCBA 1445DV40 (OT)

Home/Revisie Onderdelen CV ketels/Vaillant/Vaillant VHR24-28 MCBA 1445DV40 (OT)

Vaillant VHR24-28 MCBA 1445DV40 (OT)

190,00

Waardering 4.50 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen

Dit onderdeel wordt toegepast in: Vaillant – Vaillant 24S 24-28MVL

Beschrijving

Vaillant VHR24-28 MCBA 1445DV40 (OT)

Het energieverbruik van de Vaillant VHR24-28 MCBA 1445DV40 (OT) is in grote mate afhankelijk van de temperatuurinstellingen. Vanaf de fabriek zijn deze instellingen zodanig gekozen dat er een optimaal rendement bij het noodzakelijke comfort wordt gerealiseerd. Wij adviseren, als het niet noodzakelijk is, om deze instellingen niet te wijzigen. Indien bij lagere buitentemperaturen een hogere cv-aanvoertemperatuur noodzakelijk is kunt u via het instelmenu deze waarde wijzigen. Zodra de buitentemperatuur het toelaat is het aan te bevelen deze waarde op de fabrieksinstelling terug te zetten zodat de Vaillant VHR24-28 MCBA 1445DV40 (OT) geen onnodige energie verbruikt.

De storingscodes worden met de letter ”F” en een getal knipperend weergegeven op het display. Storingscodes hebben altijd voorrang op de status- en diagnose-aanwijzingen. Er zijn twee soorten storingen, vergrendelde storingen, aangeduid met de letter ”F” en zelfherstellende storingen aangeduid met de letter ”E”.
Vergrendelde storingen kunnen door het drukken op de resettoets ontgrendeld worden. De zelfherstellende storingen worden na verdwijnen van de voorwaarden opgeheven waarna een hernieuwde startpoging ondernomen wordt.

Bij de eerste ingebruikname of na een langere stilstandperiode kan het voorkomen dat het toestel bij het starten in storing valt.(F 01) Dit komt door lucht in de gasleiding.

De Vaillant VHR3 heeft een ingebouwde vorstbeveiliging die alleen het toestel zelf beschermt tegen vorstgevaar. Indien er voor de cv-installatie of tapwaterinstallatie vorstgevaar dreigt, voer dan de onderstaande handelingen uit:

  • Zorg er voor dat het toestel in bedrijf blijft op de warmhoudfunctie;
  • stel de nachttemperatuur op kamerthermostaat niet lager in dan 18 °C;
  • draai alle radiatorkranen open;
  • tap zonodig de gehele cv- en tapwaterinstallatie af;
  • gebruik absoluut geen antivriesmiddel.

Bij de eerste ingebruikname of na een langere stilstand periode kan het voorkomen dat het toestel bij het starten in storing valt.
De Vaillant VHR24-28 MCBA 1445DV40 (OT) treedt niet in werking:
– Geen of onvoldoende warm water
– Verwarming radiatoren blijven koud

Extra informatie

Staat

Nieuw, Revisie-OK