Nefit Ecomline ventilator RLS144, 073320

147,93

Een refurbished onderdeel van Jurrenco. Wij zijn al 25 jaar actief met elektronica en ventilatoren. Op onze onderdelen wordt 3 jaar garantie gegeven. Voor meer onderdelen zoek op onze website bij onderdelen/cv onderdelen.           Prijs is excl. B.T.W.

 

Artikelnummer: 20305 Categorie: Tags: , , , ,

Nefit Ecomline ventilator RLS144 , 73320

De Nefit Ecomline ventilator RLS144, 73320 is onderdeel van de Nefit Ecomline CV Ketel en zorgt voor de toevoer van zuurstof, waarmee de verbranding geregeld wordt.

Mijn ecomline geeft sinds gisteren code 6a. Ik heb begrepen dat dit betekent dat hij niet ontsteekt. Dat klopt ook want ik hoor de ventilator alleen en wat tikken maar hij slaat niet aan. Ik heb de Nefit Ecomline ventilator RLS144 al meerdere malen gereset. Ik heb even de kap van de wisselaar afgehaald en alles goed zuiver gemaakt van binnen maar dat heeft niet geholpen. Ik zag ook dat er aan aarde draadje los was aan de linkerkant, dacht dat dit het was maar helaas.

De code 6A geeft aan, dat de ventilator defect. Het toerental kan niet meer gemeten worden ed dan gaat de automaat in storing.

Ionisatiepen kan het ook niet zijn die is vorig jaar vervangen en ziet er nog goed uit.

Enige wat ik aan de ketel heb gedaan is even een aan/uit thermostaat erop aangesloten om even te vergelijken of het zuiniger is dan mijn moduline, maar die laatste zit er nu weer op. Maar goed dit lijkt me losstaan van het probleem.

Nefit Ecomline ventilator , 73320

Ook valt het me op dat als ik de stroom erop zet dat code 7 lang in het display staat, volgens mij was dit eerst niet zo. Na een reset gaat hij wel weg maar dan begint hij weer van 0 naar 6A te pendelen.

Controleer je ionisatie pen eens als die spits is dan vervang je de ionisatie pen.
Als je hem ziet gloeien bij het opsteken dan is je leiplaten ok. Andes is die defect.

De Nefit Ecomline ventilator RLS144, 73320 zorgt voor een stuwdruk via het siliconenslangetje naar het gasblok,
Als de ventilator niet draait is er geen stuwing en dus geen gas.
100% zeker ventilator defect, komt vaker voor. Artikel nr 73320.

De ecomline geeft sinds gisteren code 6a. Ik heb begrepen dat dit betekent dat hij niet ontsteekt. Dat klopt ook want ik hoor de Nefit Ecomline ventilator – 73320 RLS144 alleen en wat tikken maar hij slaat niet aan.

GTIN nr: 0405156005641

Staat

Nieuw, Revisie-OK

Scroll naar top