Intergas Torin KK ventilator, na 2006, 74397

76,03

Een gereviseerd onderdeel van Jurrenco. Deze is al 25 jaar actief met gereviseerde elektronica en ventilatoren. Op de revisie onderdelen wordt 3 jaar garantie gegeven. Voor meer Intergas onderdelen zoek bij onderdelen/cv onderdelen.

Dit onderdeel wordt toegepast in: intergas – Intergas KK  HR 28/24,   36/30,    en HRE/solo

Artikelnummer: 20327 Categorie: Tags: , , , ,

Intergas Torin KK ventilator, na 2006

De Intergas Kombi Kompakt HR (Hoog Rendement) gaswandketel warmt water op voor zowel warm water uit de kraan als voor de radiatoren van de centrale verwarming. Hoog Rendement betekent dat de Intergas Torin KK ventilator na 2006 zuinig is met gas. Zuinig met gas komt o.a. doordat de ketel geen waakvlam heeft. Pas op het moment dat de kamerthermostaat warmte vraagt of als u warm water gebruikt, slaat de Intergas Torin KK ventilator na 2006 aan. Bij de berekening van de installatie zijn de slaapkamers uitgerekend op 18°C (vroeger zelfs 15°C) als het in de woonkamer 22°C is. Stelt u de kamerthermostaat 2 graden lager in op 20°C, dan zal het in slaapkamer ook twee graden kouder worden, dus in dit geval 16°C of 13°C. Verwarming De pomp in de ketel zorgt ervoor dat het water in uw cv-radiatoren circuleert. U regelt de temperatuur van uw cv-installatie in de woonkamer met de kamerthermostaat. Let op: er moeten altijd minstens twee radiatoren helemaal openstaan, waarvan één in de woonkamer. De thermostaat reageert namelijk op de kamertemperatuur in die ruimte.

Werking:

Als de kamerthermostaat om warmte vraagt slaat de pomp aan en gaat de ketel branden. Daarnaast slaat de pomp altijd één keer per dag aan, om te voorkomen dat de pomp gaat vastzitten. Warm water De warmwatervoorziening heeft voorrang ten opzichte van de verwarming. Dat betekent dat wanneer u warm water gebruikt de ketel niet aanslaat voor de cv. Dat voelt u pas aan de verwarming als u lange tijd achter elkaar warm water gebruikt. Bij normaal warmwatergebruik zult u hiervan geen hinder ondervinden. De ketel kan niet op twee plekken tegelijk warm water leveren, bijvoorbeeld douche en keuken. De warmwatervoorziening gaat automatisch werken zodra er meer dan twee liter water uit de warmwaterkraan komt. De ketel heeft de volgende capaciteit: – warm water uit de keukenkraan met circa zes liter per minuut van 60°C; – warm water voor douche of bad met circa tien liter per minuut, gemengd op 40°C. Tapcomfort Op uw ketel zit een keuzeknop tapcomfort. Bij de installatie wordt deze knop op ‘AAN’ gezet, zodat u sneller warm water heeft. Wij adviseren u deze op ‘UIT/SPAAR’ te laten staan. Weliswaar moet u dan wat langer wachten voordat er warm water uit de kraan komt maar dat is goedkoper dan het altijd warm houden van de ketel op de comfortstand

Staat

Nieuw, Revisie-OK

Scroll naar top