Brink Rookgas ventilator Allure 531030

Home/Revisie Onderdelen CV ketels/Brink/Brink Rookgas ventilator Allure 531030

Brink Rookgas ventilator Allure 531030

Uitverkocht

Waardering 4.50 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen

Dit onderdeel wordt toegepast in: Brink – Allure

SKU: 20754 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Storing aan uw Brink Rookgas ventilator Allure

Zonder foutcode kunt u in geval van een cv-ketel storing altijd de checklist met onderstaande 7 stappen zelf controleren:
1. Zit de stekker van de cv-ketel goed in het stopcontact?
2. Staat de thermostaat te laag ingesteld? Stel deze dan in op kamertemperatuur. De geadviseerde temperatuur overdag is 19 graden en ‘s nachts (of als je niet thuis bent) 15 graden
3. Staat de hoofdgas- en/of toestelkraan wel voldoende open? Zo niet, opendraaien en de ketel resetten. Resetten kunt u doen door op de resetknop van uw cv-ketel te drukken. Draait de Brink Rookgas ventilator Allure (l) ?
4. Is de waterdruk voldoende? Deze hoort tussen de 1,5 en 2,0 bar te zijn. Vul de cv-ketel bij als de druk te laag is.
5. Hoort u borrelende geluiden in uw radiator(en)? Dit betekent dat er luchtbellen in zitten. Ontlucht de radiatoren.
6. Zijn de zekeringen/stoppen en de aardlekschakelaar in de meterkast nog heel? Zo niet: herstellen en de ketel resetten.
7. U kunt de ketel zelf opnieuw opstarten. Noteer wel vooraf de storingscode in het display of maak een foto van de storingscode. Dit kan belangrijk zijn voor de analyse van de storing, als de ketel niet aangaat bij het resetten.

Hoe kunt u zelf uw cv-ketel onderhouden?

Regelmatig onderhoud van uw cv-ketel en Brink Rookgas ventilator Allure (l) is het werk van een gecertificeerd vakman. Om uw ketel in goede staat te houden, kunt u zelf wel een aantal kleine onderhoudsklusjes voor uw rekening nemen.

Cv-ketel schoonmaken

De cv-ketel van binnen schoonmaken is vakwerk, dat uitgevoerd moet worden door een specialist. U kunt de ketel wel van buiten schoonmaken. Gebruik hiervoor een vochtige doek en wat zeep, vermijd schurende reinigingsmiddelen. Verwijder ook regelmatig stof aan de onderzijde van de radiatoren.

Waterdruk cv-ketel controleren en bijvullen

Controleer regelmatig of het water in de verwarmingsinstallatie de juiste druk heeft (tussen 1,5 en 2 bar). U kunt de ketel bijvullen met leidingwater tot de juiste druk bereikt is. Bekijk hiervoor het filmpje Cv-ketel bijvullen.

Verwarming ontluchten

Borrelende radiatoren? Dat betekent dat er luchtbellen in de leidingen zitten. Behalve een irritant geluid levert dit ook onnodige energiekosten op. Ontlucht daarom het verwarmingssysteem regelmatig. Bekijk hiervoor het filmpje Verwarming ontluchten.

Vorstschade voorkomen

U kunt vorstschade voorkomen door als het vriest alle radiatorkranen voldoende open te zetten, zodat er doorstroming plaatsvindt Zorg ook dat de thermostaat in de nachtelijke uren niet lager dan 15 graden staat. Dit is vooral belangrijk als u ook radiatoren in de garage en/of een berging heeft. Ook kan de cv-ketel bevriezen als deze, tijdens vorst, plotseling door een storing uitvalt, bijvoorbeeld door een te lage waterdruk. Controle van de waterdruk is daarom nodig.

Extra informatie

Staat

Nieuw, Revisie-OK