Agpo Domina F24E ontsteekprint

Home/Revisie Onderdelen CV ketels/AGPO/Ferroli/Agpo Domina F24E ontsteekprint

Agpo Domina F24E ontsteekprint

66,94

Dit onderdeel wordt toegepast in: Agpo/Ferroli – Domina F24E

Beschrijving

Agpo Domina F24E ontsteekprint

Diverse storingen Agpo Domina F24E ontsteekprint

Na een paar minuten branden schakelt de brander uit om dadelijk (binnen de seconde) weer terug aan te gaan. Vanaf dan blijft zich dat sneller en continu herhalen: een kleine 10 seconden branden, uitvallen en onmiddellijk weer branden voor een kleine 10 seconden, weer uitvallen, onmiddellijk weer aan voor een kleine 10 seconden …

Telkens wanneer de brander uitvalt, gaat ook het lampje “Brander in werking” uit en omgekeerd gaat telkens weer dat lampje dadelijk opnieuw branden waarbij tegelijk de brander zelf dus ook weer opnieuw gaat branden.

Radiatoren worden wel warm en kamers ook voldoende.

Ketel wordt aangestuurd door een kamerthermostaat. Ik heb deze kamerthermostaat al eens overbrugd bij de aansluiting op de ketel, resultaat blijft hetzelfde.

U dient de ionisatie pen te vervangen.
Oudere pennen trekken scheef, hierdoor kortsluiting naar aarde.
Toestel uit. Pen koelt af.
En toestel gaat aan.

Dankjewel voor de erg snelle reactie. Ik ga dadelijk een ionisatiepen bestellen. Is er nog iets waar ik speciaal moet opletten bij de vervanging? Ook een dichting vervangen bvb?

Net de ionisatiepen vervangen. Helaas. Brander blijft uitschakelen en zo goed als onmiddellijk weer aan. Gaat dan wel aan een ander tempo nu. Waar hij eerder om de 8 seconden schakelde. Is dat nu om de 20 a 30 seconden. Heeft iemand van jullie er weet van dat een ionisatiepen, nieuw uit de verpakking, toch ook dit defect kan veroorzaken? Ook lijkt het (her)ontsteken nu met een grotere plof dan normaal gepaard te gaan en een iets langer durende oranje vlammen eer ie mooi blauw brandt. Maar misschien let ik er nu extra fel op, dat kan ook…

Onderdelennummer op de verpakking = 3288304 op een opgeplakte sticker dat wel.

Er staat echter ook een gedrukte onderdelennummer op en die = 39805670

Net zoals met de oude ionisatiepen, gaat telkens als de brander opvlamt, het ledje dat vlamfunctie aanduidt wat zachter branden.

Zou eventueel ook de ontstekingspen dit defect kunnen veroorzaken?

Is het veilig om de branderkamer open te laten, ketel op te starten en te kijken of één van die 2 pennen daadwerkelijk de branderbedden raakt na een tijdje?

Welke temperatuur heeft het cv water bereikt als hij uitslaat?
ik denk trouwens aan een defecte of afwijkende ntc.

Ntc’s zijn al vervangen eerder. Dat maakte geen verschil. Geen idee hoe warm cv water werd, mijn ketel heeft geen thermometer. Aan de radiatoren te voelen niet overdreven warm. Maar zoals gezegd, ntc’s zijn dus al vervangen.

Ja ze maken goed contact (ik heb de weerstandswaarden ook gemeten en die waren normaal volgens handleiding), die van cv en die van sanitair water. Links beneden in de ketel beiden.

Is het veilig om met open branderkamer de ketel te laten opstarten? Dan kan ik zien of één van die pennen eventueel inderdaad nog de brander raakt soms.

Controleer op de Agpo Domina F24E ontsteekprint eens of de solderingen nog wel goed zijn. deze zitten aan de achterzijde.
wel even de stroom er af!
anders prikt het zo

Dat wil ik nog wel eens doen. Ik ben echter een elekronicus van opleiding en weet uit ervaring dat zoiets op een niet bewegend of trillend toestel haast nooit voorkomt. Die printplaat is trouwens nog maar een jaartje geleden vervangen na een blikseminslag in de buurt.

Ik zoek het zelf toch meer in de richting van die ionisatiepen aangezien sind ik die vervangen heb het defect er nog wel is maar met een heel andere tijdsinterval.

Lijkt mij toch echt wel meest logische dat het daaromtrent zit.

Daarom ook mijn initiële vraag: Heeft iemand weet van inductiepennen bij Ferolli die defect uit de verpakking kwamen?

En ook: of ik branderkamer kan open laten om dat te controleren.

Lijkt erop dat het opgelost is.

Defect in allereerste instantie was dan inderdaad de ionisatiepen.

Het defect dat zich nu voordeed heb ik, denk ik, zelf veroorzaakt door eens flink in de behoorlijke stoffige verbrandingskamer te blazen ipv te stofzuigen. Met de gedachte dat over enige tijd toch de verplichte 2-jaarlijkse keuring moet gebeuren door een erkend vakman en dat ik zo ook niks kon stuk of los duwen met stofzuiger. Ook wel wat gemakzucht misschien … Smile

Met de gedachte aan langere tijdsintervallen tussen het uitschakelen net en het nogal ploffend geluid bij het aanslaan toch maar wijselijk de stofzuiger gepakt.

Anyway, ik heb branderbedden en ketel nu dus gestofzuigd. Daarna afwaswater genomen en huis flink laten opwarmen (pfff, warm Razz) en ketel is gewoon hele tijd blijven draaien tot afslag thermostaat.

Dank aan iedereen voor de input, goede raad en opmerkingen! Leuk dat er mensen graag bijdragen aan zulke dingen als dit.

Dat met de Agpo Domina F24E ontsteekprint heeft niks van doen met trillen en/ of bewegen.

agpo heeft in het verleden al heel vaak bewezen erg zuinig te zijn met de tin op de Agpo Domina MF02 print.
als hier dan weerstand op komt van de ventilator, pomp of iets willen die zeer zuinige solderingen nog wel eens haarscheuren vertonen.
met hele vervelende en rare storingen.

maar evengoed bedankt voor de terug koppeling, en gelukkig dat alles weer goed functioneerd Wink

Denk wel sowieso in de nabije toekomst een ander toestel aan te schaffen en meer dan waarschijnlijk geen Agpo meer, hoewel dit met die ionisatiepen nu en eerder een ntc mijn enige problemen waren op bijna 12 jaar tijd.

Die ntc’s zijn vaak gewoon aangeslagen trouwens. Poetsen met een schuursponsje is al genoeg.

Die door blikseminslag kapotte Agpo Domina F24E ontsteekprint reken ik even niet mee, daar gaat wel vaker elektronica van stuk natuurlijk.

Ik hoor echter zovele negatieve ervaringen met Agpo hier op het forum en elders dat ik toch maar naar een ander merk overstap. welk weet ik nog niet, ga ik over enkele jaren me eens in verdiepen en dan indien mogelijk een model van al een aantal jaartjes oud dat zijn deugdelijkheid al heeft bewezen.

Extra informatie

Staat

Nieuw, Revisie-OK